You can build with us!

Nearshore software development

Nearshore outsourcing
Voor elke branche en elke fase
Transparante samenwerking

Software developer nodig?

Het vakgebied van software development is onderhevig aan een drastische globalisatie. Dit creëert uitdagingen, maar ook kansen. De noodzaak om kosten te besparen, de efficiëntie te verhogen en de klantenservice te optimaliseren zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven besteden development werkzaamheden uitbesteden. Heb jij binnen je bedrijf een gebrek aan interne ervaring? En ben je daarom nu op zoek naar een software developer, of misschien zelfs een heel software development team? Nearshore outsourcing kan ook voor jouw onderneming de ideale oplossing zijn!

Wat is nearshore software development precies?

Nearshore software development is het uitbesteden van software development werkzaamheden aan een externe organisatie of een team of developer in het buitenland. In vergelijking met offshore outsourcing besteed je bij nearshore outsourcing je zakelijke activiteiten uit naar een relatief dichtbijgelegen land. Hierdoor heb je weinig tot geen last van tijdsverschil, is het reizen naar de nearshore locatie relatief makkelijk en goedkoop en heb je minimale taal- en cultuurbarrières.
Er zijn verschillende manieren waarop je software development kunt outsourcen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de ontwikkeling van specifieke modules of onderdelen van de te bouwen applicatie uit te besteden. Je kunt ook alle activiteiten die gerelateerd zijn aan ontwikkeling en onderhoud uitbesteden – in dat geval zal een organisatie de bouw, implementatie, testfase en onderhoud uit handen nemen. Het software development team wordt dan aangestuurd door een dedicated projectmanager.

Waarom kiezen voor nearshore software development?

Behalve van de voor de hand liggende kostenbesparing kun je met nearshore outsourcing van nog meer aantrekkelijke voordelen profiteren. Ook de flexibiliteit is voor veel bedrijven een belangrijke reden om te kiezen voor nearshore software development; je hoeft geen nieuwe vaste krachten in dienst te nemen en samenwerkingsovereenkomsten zijn ook vaak makkelijk te beëindigen. Je zit dus nergens aan vast. Met de juiste software development strategie kun je de meest getalenteerde developers binnenhalen, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Hiervoor vergroot je je mogelijkheden en kun je een aanzienlijke technische vooruitgang realiseren. Daarnaast kun je jij je, door software development uit te besteden, volledig focussen op je core business.

Wat kan SharpMinds voor mij betekenen?

Het belangrijkste bij software development is dat je uiteindelijk kiest voor een oplossing die past bij jouw onderneming en bedrijfsvisie. Dit vraagt om partnerships met organisaties die ervaring hebben met outsourcing binnen de software development industrie. Bij SharpMinds maken we nieuwe softwareoplossingen mogelijk vanuit onze kantoren in West-Oekraïne. Voor start-ups, scale-ups en corporate bedrijven. SharpMinds zorgt voor een passende oplossing met een compleet plan van aanpak. Onze zorgvuldig samengestelde teams bestaan uit universitair geschoolde developers die een strenge preselectie hebben ondergaan. Alle teams worden aangestuurd door ervaren teamleiders en dedicated project managers. Wij zoeken voor jou de beste kandidaten. Na een online kennismaking kunnen zij direct voor je aan de slag gaan!

Succes cases

Skydreams

The Evolution of Marketplaces‎

Wie is Skydreams?

Skydreams brengt vakspecialisten en consumenten op het gebied van huis-, tuin- en bouwprojecten bij elkaar via online platforms

Hoe ziet het SharpMinds team eruit?

Skydreams is in 2018 gestart met een team van twee SharpMinds PHP developers.

Waar staan we nu?

Inmiddels is het team uitgeroeid naar 3 developers en werken ze intensief samen met het team in Nederland.

Squla

oefen met alle vakken van de basisschool

Wie is Squla?

Squla ontwikkelt het leukste online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8.

Hoe ziet het SharpMinds team eruit?

Squla is in 2019 gestart met twee frontend developers om het marketing team in Nederland te versterken.

Waar staan we nu?

Inmiddels draaien de SharpMinds developers volledig mee in het marketing team van Squla.

SharpMinds talenten worden in uiteenlopende sectoren ingezet. Vertel ons meer over je project en we bouwen ook aan jouw succes!

Vul je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op

Wat gebeurt er nadat je het formulier hebt verstuurd?

1. Onze account director in Nederland neemt contact met je op om meer te horen over je project

2. We organiseren een virtuele meeting om je kennis te laten maken met onze SharpMinds

3. Nu we jou en je project kennen, stellen we de meest geschikte software developers aan je voor